Zalecane 2019

Wybór Redakcji

Jak wyjechać na pobyt stały do ​​Kanady w 2019 roku
Makarevich i Time Machine: jak to się wszystko zaczęło
Kogo Kościół prawosławny nazywa świętym

Jak zostać w Ameryce w 2019 roku?

Anonim

Jeśli zdecydujesz się zostać obywatelem Stanów Zjednoczonych Ameryki, możesz skorzystać z jednej z legalnych dróg wyjazdu do tego bogatego i całkiem gościnnego kraju.

Instrukcja

1

Dziewczyna może próbować przenieść się do USA na specjalną wizę dla panny młodej. Aby to zrobić, dobrze naucz się języka mówionego, poznaj przyszłego oblubieńca za pomocą specjalnych stron. Pan młody musi być pełnym obywatelem Stanów Zjednoczonych. To on następnie składa petycję do Departamentu Bezpieczeństwa Wewnętrznego organizacji. W przyszłości pan młody będzie musiał udowodnić, że twój związek nie jest fikcyjny: zapewniać wspólne zdjęcia, listy, rachunki za rozmowy telefoniczne, zeznania przyjaciół i znajomych. Przygotuj paczkę dokumentów: ważny paszport, 6 zdjęć, akt urodzenia (apostille), zaświadczenie od policji o braku kryminalnej przeszłości. Przyjdź na rozmowę i uiszcz opłatę konsularną - 100 $. Następnie poczekaj na pozwolenie na wjazd do kraju.

2

Innym sposobem legalnego uzyskania pozwolenia na przeprowadzkę do Stanów Zjednoczonych jest wizy pracownicza. Amerykański pracodawca składa wniosek o zatrudnienie zagranicznego pracownika i zaproszenie go do kraju. W takim przypadku staje się twoim sponsorem. Następnie dostajesz wizę imigracyjną i pozwolenie na zamieszkanie w Ameryce.

3

Dobra okazja do imigracji - założenie firmy w Stanach Zjednoczonych. Z reguły przedsiębiorcy przyjeżdżają do Stanów Zjednoczonych na wizę dla gości, a następnie składają wniosek o wizę L-1. W takim przypadku powinieneś już mieć zarejestrowaną firmę w Rosji, która powinna być powiązana z działaniami Twojej organizacji w Stanach Zjednoczonych. Rozpoczęcie działalności w Ameryce jest bardzo kosztowne, ponieważ natychmiast zostaną poproszeni o zapłacenie składki ubezpieczeniowej. Wiza L-1 jest ważna przez okres do trzech lat, a następnie można ubiegać się o oficjalne zezwolenie na pobyt - zielone karty.

4

Możesz również zostać obywatelem Stanów Zjednoczonych, uzyskując status uchodźcy. Jeśli możesz udowodnić, że jesteś nękany w swojej ojczyźnie z powodów religijnych, politycznych lub narodowych, możesz ubiegać się o azyl w tym kraju, a następnie zostać jego oficjalnym mieszkańcem.

Popularne Kategorie, Czerwiec - 2019

Top