Zalecane 2019

Wybór Redakcji

Jacqueline Bisset: biografia, kariera i życie osobiste
Alyssa Milano: biografia, kreatywność, kariera, życie osobiste
Co znaczy przypowieść ewangelii o synu marnotrawnym

Jak uzyskać status uchodźcy w Stanach Zjednoczonych w 2017 roku

Anonim

W dzisiejszych czasach ci, którzy chcą wyjechać do Stanów Zjednoczonych, mogą skorzystać z okazji, by na dobre uzyskać status uchodźcy . Do 1989 r. (Przed wejściem w życie tzw. Zmiany Lautenberg) osoba mogła ubiegać się o status uchodźcy tylko w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Teraz możesz to zrobić w ambasadzie USA w swoim kraju.

Będziesz potrzebować

  • - dowód na niemożność normalnego przyszłego życia w twoim kraju;
  • - doświadczony prawnik, znający się na sprawach imigracyjnych;
  • - profesjonalny tłumacz.

Instrukcja

1

W swoim wniosku o nadanie statusu uchodźcy pisz jasno i zwięźle wszystko, co dotyczy prześladowania Ciebie, Twojej dyskryminacji z jakichkolwiek przyczyn, moralnych lub fizycznych wpływów ze struktur państwowych. Dużym plusem dla pozytywnego rozwiązania twojego pytania będzie obecność twoich gazet lub magazynów opisujących twoje złe przygody.

2

Jeśli jesteś pewien, że wybrany przez ciebie prawnik już zajmował się sprawami imigracyjnymi - wysłuchaj go bez pytania. Powinien przygotować cię na kluczową rozmowę z pracownikiem amerykańskiego Departamentu Imigracji i Naturalizacji lub pracownik ambasady USA w Twoim kraju. Od tej rozmowy będzie zależeć od decyzji w sprawie wniosku.

3

Jeśli nie masz ochoty zajmować się prawnikami i masz pewność siebie, skontaktuj się z ambasadą amerykańską. Przygotuj się na bardzo trudną formę rozmowy, ponieważ w przeciwieństwie do początków lat dziewięćdziesiątych, kiedy prawie wszystkie wnioski (nawet z bardzo słabymi argumentami) były usatysfakcjonowane za uzyskanie statusu uchodźcy, teraz powody tego powinny być naprawdę bardzo poważne i powinny być jednoznacznie uzasadnione.

4

Jeśli ubiegasz się o status w Stanach Zjednoczonych, pamiętaj, że bez względu na to, jak długo rozpatrywana jest Twoja aplikacja, nikt nie będzie próbował odesłać cię z powrotem do ojczyzny. Możesz więc być całkowicie spokojny. Oficjalnie możesz dostać pracę tylko sto osiemdziesiąt dni po tym, jak twój wniosek o nadanie statusu uchodźcy zostanie przyjęty do rozpatrzenia. Dlatego przed złożeniem wniosku należy zaopatrzyć się w niezbędną kwotę, która jest niezbędna na początku w przypadku wynajmu mieszkań i żywności.

5

Po wypełnieniu wniosku zostaniesz wezwany do Departamentu Imigracji i Naturalizacji lub do ambasady Stanów Zjednoczonych (w zależności od Twojej lokalizacji) i zostaniesz poinformowany, czy daje ci status uchodźcy, czy nie.

Zwróć uwagę

W żadnym wypadku nie próbuj w swoim wniosku o status uchodźcy "dogonić horror" i nie wkładaj nawet minimalnego udziału swojej wyobraźni. Doświadczony personel ambasady natychmiast ustali nieszczerość, która zakończy się dla ciebie ostateczną odmową, która nie podlega odwołaniu.

Dobra rada

Nie szczędź pieniędzy dla doświadczonego prawnika, ponieważ wynik rozmowy z pracownikami służby imigracyjnej lub ambasady amerykańskiej, do której się przygotuje, zależy od odpowiedzi, którą otrzymasz od aplikacji.

Popularne Kategorie, Czerwiec - 2019

Top